سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
چهارشنبه 93 مرداد 22 , ساعت 9:3 عصر

برترین ها: استان فارس سومین استان پهناور و چهارمین استان پر جمعیت ایران است. اقوام مختلفی در این استان زندگی می‌کنند. در این گالری عکس تنها بخشی از دیدنی‌های تاریخی و طبیعی این استان را می‌توانید ببینید.

تخت جمشید

تخت جمشید یا پارسه در شمال استان فارس در فاصله 57 کیلومتری شیراز قرار دارد. پارسه یکی شهرهای باستانی ایران و پایتخت امپراتوری هخامنشیان بود. این شهر در دوران حکومت داریوش، خشایارشا و اردشیر اول بنا شد و مرکزی برای برگزاری مراسم آیینی و جشن‌ها به ویژه نوروز بود.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


آتش زدن تخت جمشید

در نخستین روز سال نو گروه‌های زیادی از کشورهای گوناگون، هدایای خود را در این محل به شاه پیشکش می‌کردند. بر اساس یافته‌های تاریخی اسکندر مقدونی سردار یونانی در 330 پیش از میلاد، به ایران حمله کرد و تخت جمشید را آتش زد. این مکان از سال 1979 یکی از آثار ثبت شده ایران در میراث جهانی یونسکو است.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


مجموعه باستانی نقش رستم

نقش رستم نام مجموعه‌ای تاریخی در روستای زنگی‌آباد واقع در شمال شهرستان مرودشت استان فارس است. این محوطه بناهایی از عیلامیان، هخامنشیان و ساسانیان را در خود جای داده ‌است و از حدود سال 1200 پیش از میلاد تا 625 میلادی مورد توجه بوده‌است.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


آرامگاه داریوش اول

آرامگاه داریوش اول در کوه حاجی‌آباد نقش رستم است که 26 متر از سطح زمین ارتفاع دارد. سنگ‌نبشته‌ای در این مزار جای دارد که نشان می‌دهد گورگاه از آن داریوش اول است. داریوش کبیر در اکتبر 486 پیش از میلاد درگذشت و در این آرامگاه که در دل کوهی سنگی تراشیده بود، جای گرفت.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


باغ قوام

نارنجستان قوام که به باغ قوام نیز مشهور است، بین سالهای 1257 تا 1267 هجری شمسی، در زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار و به دستور قوام الملک دوم بنا شد. ساختمان نارنجستان در زمینی به مساحت 3500 متر مربع و با زیربنای 940 متر مربع توسط هنرمندان شیرازی ساخته شده ‌است.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


دروازه قرآن

دروازه قرآن در زمان عضدالدوله دیلمی ساخته شد. در دوره زندیه کریم خان زند این دروازه را بازسازی کرد و اتاقی به بالای آن افزود. درسال 1315 این بنا به دستور رضاشاه پهلوی، تخریب شد. دروازه قرآن در سال 1328 شمسی بار دیگر با فاصله کمی از دروازه کهن ساخته شد.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


آرامگاه سعدی

آرامگاه سعدی معروف به سعدیه محل زندگی و دفن این شاعر بزرگ است. این مکان در ابتدا خانقاه سعدی بود. در قرن هفتم مقبره‌ای بر فراز قبر سعدی ساخته شد. در سال 998 به حکم حکمران فارس، خانقاه شیخ ویران گردید و اثری از آن باقی نماند. در سال 1187 هجری قمری به دستور کریمخان زند، بنایی دیگر ساخته شد. سال 1329 بنای کنونی با اقتباس از کاخ چهل ستون و تلفیقی از معماری قدیم ساخته شده است.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


آرامگاه حافظ

حافظیه در شمال شهر شیراز و در جنوب دروازه‌ی قرآن قرار دارد. آرامگاه حافظ شیرازی در این مجموعه واقع شده است. در سال 856 هجری قمری و در حدود 65 سال پس از وفات حافظ ، عمارتی گنبدی شکل بر فراز مقبره وی بنا شد و در جلو این عمارت، حوض بزرگی ساخته شد که از آب رکن آباد پر می‌شد.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


باغ ارم

تاریخ ساخت و بنیان‌گذار اولیه باغ ارم شیراز، به‌درستی مشخص نیست. ولی در سفرنامه‌های متعلق به قرن دهم و یازدهم هجری نام این باغ آمده ‌است.این باغ در دوران سلجوقیان و آل اینجو پا برجا بوده است. در زمان زندیه نیز کریم‌خان زند در توسعه و گسترش این باغ کوشید.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


آبشار مارگون

آبشار مارگون با 70 متر ارتفاع در نزدیکی شهر سپیدان، روستای مارگون در مرز استان فارس با کهگیلویه و بویر احمد واقع شده است. این آبشار یکی از زیباترین آبشارهای ایران و نیز یکی از بزرگ‌ترین و مرتفع‌ترین آبشارهای چشمه‌ای جهان است. در مواقعی از زمستان در این آبشار قندیل‌هایی از یخ تشکیل می‌شود.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


مسجد نصیرالملک

یکی از مساجد قدیمی شیراز، مسجد نصیرالملک است که در محله گود عربان و در جنوب خیابان لطفعلی خان زند و در نزدیکی امامزاده شاه چراغ قرار گرفته است. این بنا به دستور میرزا حسن علی ملقب به نصیرالملک که یکی از بزرگان سلسله قاجار بوده ساخته شده است. معماری آن کار محمد حسن معمار بوده است. مدت ساخت آن حدود 12 سال و از سال 1293 تا 1305 خورشیدی به طول انجامیده است.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


مجموعه پاسارگاد

پاسارگاد مجموعه‌ای از سازه‌های باستانی برجای‌ مانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس قرار دارد. این مجموعه دربرگیرنده ساختمان‌هایی چون آرامگاه کوروش بزرگ، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بار عام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب‌نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطه? مقدس و تنگه بلاغی است.
من کوروش هستم

عبارت "من کورش هستم، شاه هخامنشی" که به سه زبان پارسی باستان، عیلامی و بابلی روی یک ستون در پاسارگاد کنده‌کاری شده‌ است.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


ارگ کریم خان

ارگ کریم خان در مرکز شهر شیراز قرار دارد. این ارگ در دوره سلطنت سلسله زندیه ساخته شده‌ و پس از اینکه کریم خان زند شیراز را به عنوان پایتخت خود و این مکان را به‌عنوان مکان زندگی خود انتخاب کرد، به ارگ کریمخان معروف شد. در زمان سلطنت سلسله پهلوی از ارگ به‌عنوان زندان استفاده شد که آسیب‌هایی به آن وارد شد. این بنای بزرگ اکنون زیر نظر سازمان میراث فرهنگی ‌است.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


کلیسای شمعون غیور

ساخت این کلیسا مربوط به دوره پهلوی اول است و در شیراز واقع شده. شمعون قانوی حواری دهم عیسی مسیح بود و طبق یک روایت قدیمی در ایران کشته شد. سقف نمازگاه، طاق ضربی آجری است و به جای دریچه در همه جا پنجره‌های رنگارنگ با نقشه‌های مهندسی ریز و بسیار ظریف، به کار رفته است. بانی و نخستین کشیش این کلیسا "رالف نارمن شارپ" دانشمند و خاورشناس انگلیسی است.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


کاخ ساسانی سروستان

مجموعه کاخ ساسانی سروستان در استان فارس 25 هکتار وسعت دارد. این کاخ در زمان بهرام گور ساسانی بوسیله مهر نرسی وزیر معروف او که صدارت یزدگرد اول و یزدگرد دوم را نیز عهده‌دار بوده ساخته شده‌است. این کاخ از سنگ و گچ ساخته شده و ایوانی مربع شکل بخش مرکزی آن را تشکیل می‌دهد که 13 متر طول و عرض، و 18 متر ارتفاع دارد.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


آتشکده کازرون

این آتشکده در شهرستان کازرون قرار دارد. کاربری احتمالی بنا در زمان ساسانیان آتشکده بوده که با توجه به شواهد گوناگون، از جمله عدم تخریب آن در دوره‌های بعدی نظریات متعددی پیرامون کاربری آن مطرح می‌شود.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


کاخ اردشیر بابکان

این کاخ در دوران اردوان پنجم آخرین پادشاه اشکانی به دست اردشیر بابکان بنیان‌گذار سلسله? ساسانی در سده 3 میلادی ساخته شد. کاخ اردشیر بابکان از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری فیروزآباد است. این کاخ دارای تالارهای تو در تو است و با گذشت 1800 سال گچ‌بری قسمت بالای دیوارهای داخلی آن همچنان سالم مانده ‌است. به علت قرار گرفتن این کاخ در کنار چشمه «قمپ آتشکده» آن را آتشکده فیروزآباد نیز می‌نامند.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


مسجد وکیل شیراز

مسجد وکیل شیراز در مجموعه بناهای زندیه، در کنار بازار وکیل و حمام وکیل در مرکز این شهر قرار دارد.این بنا یکی از بناهای زیبا و بسیار مستحکم دوره زندیه است که از لحاظ هنری و معماری دارای اهمیت زیادی است. این مسجد بدستور کریم خان زند ساخته شده‌است. مساحت شبستان این مسجد در حدود 5 هزار متر مربع و منبر چهارده پله‌ای یکپارچه از سنگ مرمر از زیبایی‌های قسمت شبستان است.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


حمام وکیل شیراز

حمام وکیل در دوره زندیه بدست کریم خان زند ساخته شد. این حمام در کانون شهر شیراز و نزدیک دیگر بناهای زمان زندیان همچون بازار وکیل و مسجد وکیل جای دارد. از بخش‌های دیدنی این حمام بخشی بنام شاه نشین است که ویژه شاه بوده ‌است.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


قلعه? اژدهاپیکر

این قلعه در شهرستان لارستان بر روی تپه‌ای در جانب شمالی شهر واقع است. بین این تپه و تپه‌ای که «قلعه? نارین» بر روی آن ساخته شده، دره ای تنگ وجود دارد که مسیر رودخانه? خشکی (رودخانه فصلی) به نام رودخانه (وروند) است. در ضلع شرقی قلعه اژدها پیکر، بر روی یک سطح مرتفع مشرف به شهر لار، بقایایی از یک ساختمان به جا مانده که به قبر مادر نادر شاه مشهور است.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


آتشکده جره

آتشکده بالاده گره یا جره در بیرون روستای بالا ده شهرستان کازرون واقع است. این سازه از سنگ و ملات گچ ساخته شده و ارتفاع آن 14 متر است. این آتشکده یکی از پنج آتشکده‌ای است که مهر نرسی وزیر بهرام پنجم در بین کازرون تا فراشبند بنا نمود. به نظرمی‌رسد که در قدیم اطراف این آتشکده شهری وجود داشته است.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


نقش برجسته‌ی قجری

یکی از متأخرترین آثار تاریخی موجود در حریم تالاب پریشان نقش برجسته‌ای قاجاری مربوط به تیمور میرزا از نوادگان فتحلی شاه قاجار است که در فاصله یک کیلومتری در شمال غربی دریاچه پریشان و در ارتفاع دو متری از سطح زمین و بر سینه کوه نقش بسته است. این نقش که به دستور تیمورمیرزا از نوادگان فتحعلی شاه قاجار از والیان سرزمین فارس بر سینه کوه نقش بسته، تصویر خود وی رو برخی نزدیکانش را نشان می‌دهد.

زیبایی‌های ایران؛ استان فارس


چهارشنبه 93 مرداد 22 , ساعت 9:2 عصر

برترین ها: استان همدان بخش مهمی از ایران کهن و جایگاه مقبره‌های مقدس یهودیان است. مرکز این استان شهر همدان توسط مادها، هگمتانه خوانده می‌شد. در این مجموعه تنها گوشه‌ی کوچکی از مناطق تاریخی و دیدنی این استان گردآوری شده است.

1.    استان همدان یکی مناطق دیدنی ایران است. مرکز این استان، شهر باستانی و کهن همدان است که هرودوت بنای آن را در سده هشتم پیش از میلاد در دوران مادها به دست دیاکو ذکر کرده است. استان همدان از لحاظ جمعیت، چهاردهمین و از لحاظ مساحت، بیست و سومین استان کشور محسوب می‌شود. عکس: غار علی‌صدر

زیبایی‌های ایران؛ همدان


2.    غار علی‌صدر تنها غار تالابی ایران و از معدود غارهای آبی جهان است. علی‌صدر بزرگ‌ترین غار آبی جهان می‌باشد. محوطه غار دالان‌های پیچ در پیچ و دهلیزهای متعدد دارد. از مجموعه رشته آب‌ها، دریاچه بزرگی در درون غار بوجود آمده، از این رو نفوذ به غار تنها با قایق میسر است. زمین‌شناسان قدمت سنگ‌های این غار را به دوره ژوراسیک از دوران دوم زمین‌شناسی (190-136 میلیون سال قبل) نسبت می‌دهند.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


3.    مجسمه شیر سنگی احتمالا متعلق به دوره مادها است. تپه‌ای که در حال حاضر مجسمه شیر سنگی بر روی آن واقع شده تپه باستانی است زیرا تابوت متعلق به دوره اشکانی در محل کشف شد. در سال 319 ه. ق مردآویج دیلمی قصد داشت یکی از آن‌ها را به ری منتقل کند ولی چون موفق نشد، پنجه‌های یکی از شیرها را شکست و دیگری را به طور کامل تخریب کرد. مهندس سیحون طراح و معمار آرامگاه بوعلی آن را در محل فعلی نصب کرد.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


4.    هگمتانه پایتخت شاهنشاهی ماد‌ها و پایتخت تابستانی هخامنشیان و اشکانیان بود. این شهر کهن، نخستین پایتخت ایران بوده و به همراه آتن در یونان و رم در ایتالیا، از معدود شهرهای باستانی جهان است که همچنان زنده و مهم است. یونانیان هگمتانه را اِکباتان می‌خواندند که یونانی شده هگمتانه است. هرودوت این شهر را ساخته دیااکو دانسته و گفته است که هفت دیوار داشته که هر کدام به رنگ یکی از سیاره‌ها بوده‌اند.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


5.    تکوک (ریتون) طلایی بز کوهی هگمتانه از آثار باستانی دوره هخامنشی است که در هگمتانه کشف شده است. این ریتون به شکل سر یک بز کوهی ساخته شده است. تکوک طلایی بز کوهی هگمتانه در "موزه ایران باستان" نگهداری می‌شود.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


6.    سنگ‌نبشته‌های گنج‌نامه نوشتارهایی از دوران داریوش و خشایارشاه است که بر دل یکی از صخره‌های کوه الوند حکاکی شده‌است. کتیبه‌ها هر کدام در 3 ستون 20 سطری به زبان‌های پارسی باستان، بابلی و عیلامی قدیم نوشته شده‌اند. متن پارسی باستان در سمت چپ هر دو لوح جای گرفته‌است و پهنایی معادل 115 سانتی‌متر دارد. متن بابلی در وسط هر دو کتیبه نوشته شده و متن عیلامی در ستون سوم قرار دارد.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


7.    گنبد علویان در چهار باغ علویان در نزدیکی "میدان امامزاده عبدالله" شهر همدان قرار دارد. این اثر یکی از شاهکارهای معماری و گچ‌بری بعد از اسلام در همدان است. بر اساس شناسنامه فنی بنا، این گنبد یکی از یادمانهای متعلق به اواخر دوره سلجوقیان در قرن ششم هجری است که توسط خاندان علویان ابتدا به عنوان مسجد احداث شده بود. در دوره‌های بعد با ایجاد سردابی در زیر زمین به مقبره آن خاندان تبدیل گردیده ‌است.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


8.    برج قربان یکی از آثار تاریخی قرون هفتم یا هشتم هجری است که در محل زندهای شهر همدان بین چهار باغ شهید مدنی و خیابان طالقانی جنب دبیرستان ابن سینا واقع است این بنا مدفن شیخ السلام حسن بن عطار حافظ ابو العلاء همدانی و جمعی از امرای سلجوقی است. عثکل جد اعلای او عرب تبار بوده ولی او و پدرانش همدانی بوده‌اند.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


9.    مسجد جامع همدان. در کتاب هگمتانه آمده که این مسجد نیز به سبک مساجد دور? فتحعلی شاه قاجار در تهران، قزوین، و چند شهر دیگر ساخته شده است و امکان دارد شروع ساخت این بنا در زمان فتحعلی شاه و یا آغاز سلطنت محمدشاه قاجار بوده باشد. از حسین بن محمدتقی، مشهور به عندلیب، نقل شده که مسجد بنای قدیم‌تری داشته و بعد‌ها تعدادی از شبستان‌های آن تجدید بنا شده است.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


10.    آرامگاه یا بُقعه اِستِر و مردخای جزء مهم‌ترین زیارتگاه‌های یهودیان ایران و جهان است. وجود این زیارتگاه، عامل مهمی در شکل‌گیری و تداوم حضور جامعه یهودی در همدان بوده است. در بالای دیوار مقبره، کتیبه‌ای به زبان عبری و به صورت برجسته گچ‌بری شده است. خطوط عبری روی صندوق استر، و گچ‌بری‌های برجسته، متعلق به سده‌های هشتم و نهم هجری است.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


11.    بر اساس یک روایت تاریخی خشایارشاه با دختری از یهود به نام استر، که خواهر‌زاده‌ی مردخای بود، ازدواج کرد. در این بین، شخصی به نام‌ هامان نسبت به نفوذ یهودیان حسادت کرد و فرمان قتل یهودیان را از خشایارشاه گرفت. اما مردخای با کمک استر این فرمان را از شاه پس گرفت و یهودیان را از کشتار نجات داد. از آن پس، یهودیان در اواخر اسفند و اوایل فروردین در سالروز نجات از قتل‌عام، جشن پوریم را برگزار می‌کنند.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


12.    آرامگاه حبقوق متعلق به یکی از پیامبران بنی‌اسرائیل که حدود 700 قبل از میلاد زندگی می‌کرده و نگهبان معبد بزرگ یهودیان در اورشلیم بوده ‌است. بر اساس یک روایت در سال 548 قبل از میلاد، کورش پادشاه ایران، در جنگی بابل را تصرف و دستور آزادی کلیه اسرا و زندانیان یهود را صادر کرد. حبقوق پس از آزادی به ایران مهاجرت کرد و در شهر تویسرکان ساکن شد. این آرامگاه یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی ایران محسوب می‌شود.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


13.    مقبره باباطاهر در دو شهر همدان و خرم‌آباد وجود دارد. آرامگاه باباطاهر عریان مربوط به دوره معاصر در میدان باباطاهر همدان واقع شده است. باباطاهر که حدوداً در اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم هجری می‌زیسته، از شعرا و عرفای بزرگ روزگار خویش است.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


14.    مقبره باباطاهر در خرم‌آباد یکی از بناهای تاریخی و فرهنگی این شهر است. ساختمان مقبره که مربوط به دوره خوارزمشاهی است در ضلع غربی قلعه فلک‌الافلاک و در محله‌ای که نزد مردم خرم‌آباد به دَرب باوطاهر معروف است قرار گرفته است.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


15.    آرامگاه بوعلی سینا بنای یادبود شیخ‌الرئیس ابن سینا فیلسوف، دانشمند و طبیب مشهور ایرانی است که در میدان بوعلی سینا در مرکز شهر همدان واقع شده است. بنای ابتدایی این آرامگاه در زمان قاجاریه ساخته شد. در سال 1330 طرح و نقشه بنای فعلی توسط مهندس هوشنگ سیحون به سبک معماری قرنی که بوعلی سینا در آن می‌زیسته از روی قدیمی‌ترین بنای تاریخ‌دار اسلامی یعنی برج گنبد قابوس در شهر گنبد کاووس اقتباس شد.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


16.    مقبره سیف‌الدوله از نوع گورهای غیرمذهبی است و دارای پلان 4 ضلعی می‌باشد. 4 ضلعی گنبد دارای پیشینه‌ی دوگانه است که یک بخش آن‌‌همان آتشکده ساسانیان و یا 4 طاق است و دیگری به دوره قاجاریه و حتی بعد از آن می‌رسد. در این مقبره علاوه بر قبر سیف‌الدوله، گورهای امیرالمؤید و نوه سیف الدوله و 7 قبر دیگر قرار دارد.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


17.    قلعه اردلان (اشتران) مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان تویسرکان، روستای اشتران واقع شده است. این قلعه یادآور جنگ‌های ایران و روسیه است.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


18.    شهر پنهان یا زیرزمینی سامن که احتمالا شهری مخفی در دوره پیش از اشکانی بوده، در شهر سامن در 15 کیلومتری ملایر قرار دارد. این شهر زیرزمینی احتمالا به دوره پیش از اشکانی تعلق دارد و از برخی فضاهای آن برای خاکسپاری مردگان استفاده شده است. بر اساس یافته‌ها می‌توان احتمال داد که نخستین بار این فضاهای معماری به منظور انجام مراسم مذهبی خاصی، احتمالا آیین میترا، مورد استفاده بوده است.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


19.    یخچال میرفتاح در دوران قاجاریه ساخته شده و ارتفاع آن از کف تا گنبد 12 متر و از سطح تا منبع ذخیره یخ 4 متر است. این یخچال قدیمی داراى دو در، یکى به شکل دهلیز مخصوص ریزش و تخلیه یخ و دیگرى در اصلى است که با پلکان به قسمت انتهایى یخدان و محل برداشت یخ منتهى مى‌شود. در قسمت بیرونى و داخلى یخدان دو ردیف خشت به کار رفته که حالت عایق داشته و در تابستان مانع از نفوذ گرما و ذوب شدن یخ مى‌شده است.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


20.    آرامگاه یوشع بن نوح (پیامبر یهود) در نزدیکی ملایر در دامنه باغات روستای سیاه کمر ساخته شده است. این برج که به مقبره بابا حسین (یا ددحسین) معروف است، آرامگاه یکی از پیامبران بنی‌اسرائیل، حضرت یوشع بن نوح است که در گذشته مورد توجه یهودیان ساکن منطقه بوده است.

زیبایی‌های ایران؛ همدان


21.    حمام حاج آقاتراب نهاوند از آثار دوره قاجار است که در بافت قدیمی شهر نهاوند واقع شده و از قسمت‌های تون، حمام سرد و گرم، حجره شاه نشیر، خزینه تشکیل شده، و شامل تزئیناتی نظیر نبرد رستم با دیر سفید، آهک‌بری و کاشی‌کاری است.

زیبایی‌های ایران؛ همدان

چهارشنبه 93 مرداد 22 , ساعت 9:1 عصر

برترین ها: استان زنجان یا به پارسی میانه "زنگان"، با زیبایی‌های طبیعی و بناهای تاریخی می‌تواند مقصدی مناسب برای گردش‌گران باشد. در این گالری عکس تنها به گوشه‌ای از زیبایی‌ها و شگفتی‌های این استان پرداخته شده است.

1.    استان زنجان (به پارسی میانه: زنگان ) یکی از استان‌های ایران است که در شمال غربی ایران قرار گرفته و از مناطق ترک‌‌نشین محسوب می‌شود. این استان دارای 8 شهرستان و 1210 روستا است که از این تعداد، 978 دارای سکنه و بقیه خالی از سکنه هستند. عکس: نماد چاقوی زنجان که از جمله صنایع دستی این استان محسوب می‌شود.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


2.    آبشار شارشار از نقاط دیدنی استان زنجان است. این آبشار در منطقه تهم، در شمال باختری شهر زنجان قرار دارد. این آبشار در میان سنگ‌های صخره‌ای قرار گرفته است‌ و حدود 5 کیلومتر با دریاچه مصنوعی سد تهم فاصله دارد.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


3.    ساختن بازار زنجان در دوران آقا محمد خان قاجار آغاز و در سال 1213 در زمان فتحعلی شاه قاجار خاتمه یافته و مساجد و سرا‌ها و گرمابه‌ها در سال 1324 به آن اضافه شده است. مجموعه بازار قدیمی به صورت یک خط مستقیم به عنوان بازار بالا و پایین به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شده است. این بازار طویل‌ترین بازار ایران است.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


4.    بنای رخت‌شوی‌خانه یا مجموعه تاریخی رخت‌شوی‌خانه در قلب بافت تاریخی شهر زنجان احداث شده ‌است. مردم شهر لباس و رخت خود را در آن محل می‌شسته‌اند. این بنا در حال حاضر به عنوان موزه مردم‌شناسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. زمین این بنا توسط علی اکبر خان توفیقی اولین شهردار وقت زنجان خریداری شد و در سال 1345 ه‍. ق توسط او ساخته شده است.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


5.    "دودکش جن" که در اصلاح زمین‌شناسی «هودو» (Hoodoo) نامیده می‌شود در حقیقت به نوعی از فرسایش گفته می‌شود که بر اثر آن مناره‌های طویلی از رسوبات و سنگ‌ها از لایه‌های ابتدایی باقی می‌مانند. نمونه‌ای از این پدیده طبیعی در زنجان وجود دارد.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


6.    خانه ذوالفقاری مربوط به دوره قاجار است و در خیابان طالقانی شهر زنجان واقع شده است. عمارت ذوالفقاری در یکی از محلات قدیمی شهر زنجان موسوم به محله دالان آلتی در ضلع شمالی سبزه میدان و مسجد جامع قرار دارد. این خانه به سبک بناهای اواخر دوره? قاجار ساخته شده‌ است. سبک ساختمانی آن از بناهای گوتیک اروپایی الهام گرفته شده‌ است.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


7.    معبد "داش کسن" بنایی صخره‌ای است که در حاشیه روستای ویر در حدود 15 کیلومتری جنوب شرقی شهر تاریخی سلطانیه (زنجان) واقع شده است. این معبد با طرح اژد‌ها یادگاری از دوره ایلخانیان است. این بنا به دو نقش برجسته اژد‌ها و چند محراب اسلامی در دو سمت آن و به قرینه یکدیگر مزین است. نمونه‌های مشابه نقش‌های اژدهای آن در جای دیگری از ایران دیده نمی‌شود.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


8.    حسینیه اعظم زنجان از اماکن مذهبی شیعیان است که در جنوب شهر زنجان واقع شده ‌است. قدمت این مکان به حدود یک قرن پیش می‌رسد این حسینیه توسط دو نفر به نام‌های حاج میرزا محمد نقی و حاج میرزا بابایی وقف گردید.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


9.    آرامگاه ملاحسن کاشی عمارتی در نزدیکی گنبد سلطانیه، توسط شاه طهماسب اول به افتخار ملاحسن کاشی عارف قرن 14میلادی بنا شده‌است. تکمیل معماری داخلی بنا توسط فتحعلی‌شاه قاجار در دوران قاجار و قرن نوزدهم میلادی انجام گرفته ‌است.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


10.    مجموعه تفریحی و کوهستانی ائل داغی زنجان یا مجموعه تفریحی گاوه‌زنگ زنجان در شمالی‌ترین نقطه زنجان و در دامنه کوه گاوازنگ قرار دارد. آلاچیق‌های چوبی، رستوران، آسیاب، آبشار مصنوعی و غیره از جمله تسهیلات موجود در این مجتمع است.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


11.    قلعه بهستان یا کهن دژ در شهرستان ماه‌نشان در استان زنجان ودر کنار رود خانه قزل اوزن واقع است. به اعتقاد برخی باستان‌شناسان قدمت این دژ به دوره ماد‌ها بر می‌گردد.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


12.    گنبد سلطانیه مقبره اُلجایتو است که از 1302 تا 1312 در شهر سلطانیه (پایتخت ایلخانیان) ساخته شد و از آثار مهم معماری ایرانی و اسلامی به شمار می‌رود. گنبد مزبور در پنج فرسخی سمت شرقی شهر زنجان در داخل باروی شهر قدیم سلطانیه قرار گرفته و بنایی است هشت ضلعی که طول هر ضلع آن 80 گز است. هشت مناره نیز در اطراف گنبد قرار دارد و قدیمی‌ترین گنبد دوپوش موجود در ایران است.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


13.    "کتله‌خور" غاری خشکی-آبی است که در شهرستان خدابنده قرار دارد. نخستین بار در بهار سال 1331 خورشیدی گروهی از سر‌شناس‌ترین کوهنوردان ایران اقدام به بازدید غار کتله خور کردند. بنابه اظهارات یک گروه کوهنوردی از دانشگاه بوعلی همدان شکل‌گیری این غار به دوران ژوراسیک (بیش از 120 میلیون سال قبل) باز می‌گردد.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


14.    مسجد و مدرسه جامع زنجان معروف به مسجد سید در قرن سیزدهم هجری قمری (سال 1242) در دوره قاجاریه توسط یکی از پسران فتحعلی شاه قاجار به نام عبدالله میرزا دارا ساخته شد. این مسجد در قلب بافت قدیمی شهر قرار دارد.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


15.    مردان نمکی نامی است که به شش مومیایی کشف‌شده در زمستان سال 1372 (1993 میلادی) در معدن نمک چهرآباد استان زنجان داده شده‌است. در میان آن‌ها جسد یک زن و یک پسر نوجوان نیز وجود دارد. تعدادی از مردان نمکی بر اثر ادامه کار معدن، به‌شدت آسیب دیده‌اند.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


16.    از میان مردان نمکی یافت شده، سه مرد نمکی مربوط به زمان هخامنشیان (حدود 400 پیش از میلاد) و دو مرد نمکی دیگر نیز مربوط به اواخر دوران ساسانی (حدود 400 تا 600 میلادی) هستند.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


17.    پل میر بهاء الدین که با نام‌های پل کهنه و پل اژدهاتو نیز شهرت دارد، در محور جنوبی حومه شهر زنجان در مسیر استان‌های زنجان به کردستان ساخته شده است. پل میر بهاء الدین از نظر قدمت متعلق به اواسط دوره قاجار و زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار است.

زیبایی‌های ایران؛ زنجان


چهارشنبه 93 مرداد 22 , ساعت 9:0 عصر

به گزارش برترین ها به نقل از دویچه‌وله، برخی مواقع آنقدر در زندگی روزمره خود درگیر هستیم که متوجه زیبایی‌ها نمی‌شویم. سهیل سلیمانی با دوربین خود در گوشه و کنار ایران از خورشید عکاسی کرده است و می‌نویسد: «سعی کردم، خورشید و نور آن را از زاویه‌ای متفاوت ببینم.»

خراسان رضوی

انعکاس خورشید هنگام طلوع روی دریاچه نمک

خورشید در گوشه‌ و کنار ایران

تهران

تابش خورشید از بالای قله توچال

خورشید در گوشه‌ و کنار ایران

خلیج فارس

خورشید در حال غروب جلوی یک کشتی اقیانوس‌پیما

خورشید در گوشه‌ و کنار ایران

تهران

نور خورشید از پشت ابرها از زاویه دید خلبان پاراگلایدر

خورشید در گوشه‌ و کنار ایران

روستای آهار

نیم‌دایره‌ای از نور نزدیک قله قلعه دختر

خورشید در گوشه‌ و کنار ایران

فیروزکوه

سرک کشیدن خورشید از بالای تنگه واشی

خورشید در گوشه‌ و کنار ایران

خلیج فارس

خورشید در حال فرو رفتن در افق

خورشید در گوشه‌ و کنار ایران

توچال

خورشید تابان

خورشید در گوشه‌ و کنار ایران

تهران

خورشید در حال سرک کشیدن مقابل یک پاراگلایدر

خورشید در گوشه‌ و کنار ایران

خلیج فارس

نور نارنجی خورشید

خورشید در گوشه‌ و کنار ایران

خلیج فارس

غروب خورشید از داخل دهانه‌ای مخصوص بستن کشتی به اسکله

خورشید در گوشه‌ و کنار ایران

خلیج فارس

نور خاکستری‌‌رنگ خورشید

خورشید در گوشه‌ و کنار ایران

خلیج فارس

خورشید روی دریا

خورشید در گوشه‌ و کنار ایران

چهارشنبه 93 مرداد 22 , ساعت 8:59 عصر
سطح درون غار از کربنات کلسیم پوشیده شده و درون آن چندین حوضچه آب سرد وجود دارد. عمق برخی از این حوضچه‌ها به 4 متر می‌رسد. گل زرد از غارهای فعال آهکی است و زایش انواع «سازندهای آهکی» در آن ادامه دارد.آب‌های زیرزمینی در تمام سال در این غار جریان دارند.

بازار خبر: غار گل زرد غاری، رودخانه‌ای در دامنه جنوب شرقی قله 3706 متری گل زرد که از مجموعه قله‌های ناظر بر کوه دماوند است. این غار که در استان مازندران، در منطقه پلور و در مراتع شمالی روستای منظریه قرار دارد، از معدود غارهای طبیعی موجود در این منطقه به شمار می‌رود.

سطح درون غار از کربنات کلسیم پوشیده شده و درون آن چندین حوضچه آب سرد وجود دارد. عمق برخی از این حوضچه‌ها به 4 متر می‌رسد. گل زرد از غارهای فعال آهکی است و زایش انواع «سازندهای آهکی» در آن ادامه دارد. آب‌های زیرزمینی در تمام سال در این غار جریان دارند. هرساله گردشگران داخلی و خارجی از این غار بازدید می‌کنند.

در جاده هراز، در فاصله 65 کیلومتری تهران، کمی پیش از خروجی سد لار و نرسیده به راهدارخانه منظریه، جاده‌ای خاکی از سمت چپ مسیر اصلی منشعب می‌شود که 4 کیلومتر طول دارد. بالا رفتن از آن تنها با خودروهای شاسی‌بلند و یا پیاده امکان‌پذیر است. این جاده در انتها به یک کلبه کوهستانی می‌رسد که از کنار آن تا دهانه غار نیم ساعت پیاده راه است.

زمان مناسب برای بازدید غار گل زرد خرداد تا شهریورماه هرسال است و پیش و پس از این زمان دهانه غار معمولاً به دلیل آب‌گرفتگی بسته است. پیاده‌روی و پیمایش غاری بکر و دست‌نخورده با آبشارها و دریاچه‌هایی زیبا، عکاسی از شگفتی‌های داخل غار و طبیعت منطقه از دیگر نکاتی است که دوستدار طبیعتی را به خود جذب می‌کند

غارگل زرد؛ ماجراجویی زیر گوش دماوند


لوازم ضروری

کوله‌پشتی یک‌روزه کوچک، کفش کوه‌پیمایی سبک، لباس مناسب طبیعت‌گردی و لباس اضافه برای آن‌که اگر هنگام خروج از غار لباستان کثیف شد تعویض کنید، کاپشن بادگیر و لباس گرم اضافه، هدلمپ به همراه باطری اضافه، قمقمه آب (پر شده)، زیرانداز انفرادی، لیوان شخصی، یک وعده ناهار قابل‌حمل، داروی مصرفی شخصی و کارت شناسایی.

همچنین اگر دستکش نخی معمولی یا (دستکش کتانی کارگری که به‌راحتی می‌توانید از ابزارفروشی‌های محله‌تان تهیه کنید) برای داخل غار، پشت گردنی بادی برای استراحت داخل ماشین، پانچو، کلاه و عینک آفتابی، دوربین عکاسی، فلاسک کوچک چای (پر شده) به همراه ببرید از این سفر بیشتر لذت خواهید برد.

هزینه تور

75 هزار تومان

غارگل زرد؛ ماجراجویی زیر گوش دماوند

غارگل زرد؛ ماجراجویی زیر گوش دماوند

غارگل زرد؛ ماجراجویی زیر گوش دماوند

غارگل زرد؛ ماجراجویی زیر گوش دماوند

غارگل زرد؛ ماجراجویی زیر گوش دماوند

غارگل زرد؛ ماجراجویی زیر گوش دماوند

غارگل زرد؛ ماجراجویی زیر گوش دماوند

غارگل زرد؛ ماجراجویی زیر گوش دماوند

غارگل زرد؛ ماجراجویی زیر گوش دماوند

غارگل زرد؛ ماجراجویی زیر گوش دماوند


<      1   2   3   4   5   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

 
 

ابزار هدایت به بالای صفحه